fredag 27 september 2013

Mer boktips!

Dagboksanteckningar från ett källarhål av David Wiberg













Linnea är 16 år och emellanåt mår hon inte så himla bra. Hon längtar till Peace&Love-festivalen och hon trånar efter en alldeles speciell kille. Linneas brorsa är störd (enligt Linnea alltså), hennes pappa har bara en arm och hennes mamma jobbar för mycket. Kompisen Janine har alltid problem med sin pojkvän och orkar inte lyssna på Linnea som bara går och väntar på att någonting fantastiskt ska hända.

Jo visst, det både låter som och är en rätt deppig bok, men jag skrattade gott flera gånger för Linnea har humor. Texten blandas med Linneas egna foton och serier. Jag är rätt säker på att många kan känna igen sig här och var i Linneas dagbok.

/Annika

Boktipset v.40



Min mormor hälsar och säger förlåt av Fredrik Backman

 


Elsa är sju år och annorlunda. Mormor är sjuttiosju år och galen. Men hon är Elsas bästa, och enda, vän. Så när mormor dör och efterlämnar en serie brev, med ursäkter till människor hon gjort illa, blir det början på det stora äventyret. Det leder Elsa till en trappuppgång fylld av fyllon, monster, kamphundar och helt vanliga kärringar. Men också till sanningen om sagor och kungariken, och en mormor olik alla andra.

Fredrik Backman har även skrivit ”En man som heter Ove”, boken är klar för svensk filmatisering.

Vi har bägge böckerna. Och jag kan varmt rekommendera ovanstående bok.

/Birgitta