onsdag 7 maj 2014

Stad av glas

Stad av glas är tredje delen i serien The Mortal Instruments. Jag har bloggat om del ett och två här.

Det är helt omöjligt att skriva om Stad av glas utan att avslöja vad som händer i de första böckerna. Alltså SPOILERALERT på all text nedanför! Läs inte om du tänkt läsa böckerna och inte vill veta vad som händer innan!
.
.
.
.
.
.
.
Är du med fortfarande? Ok, jag varnade dig så du får faktiskt skylla dej själv ;)

I Stad av glas fortsätter berättelsen om helt vanliga Clary, som får reda på att hon egentligen är en skuggjägare. Clarys mor ligger fortfarande i koma och för att rädda hennes liv måste Clary åka till Glasstaden, skuggjägarnas ursprungliga hem. Till Glasstaden kan man bara komma genom en magisk portal och det krävs tillstånd för att åka dit - som ett magiskt pass ungefär. Clary utnyttjar sin nyfunna gåva (att rita egna magiska och ovanligt starka runor) för att ta sig till Glasstaden, trots att hon inte får. Clarys bror Jace blir rasande på henne, och deras komplicerade förhållande gör inte saken bättre. Clarys bäste vän Simon, som numera är en vampyr som tål solsken, kommer till Glasstaden av misstag och kastas i fängelse eftersom han ju en en nedomvändare. Clarys far, den skvatt galne Valentine, smider planer för att störta Glasstaden och döda alla skuggjägare som inte står på hans sida.

Vilken jäkla soppa kan en tycka! Liksom de förra böckerna kunde författaren gott ha kortat ner berättelsen med i alla fall hundra sidor. Och egentligen tycker jag nog att det räcker nu. Slutet på boken knöt ihop historien tillräckligt för mig, men det bäddas för en fortsättning. Och mycket riktigt finns det ju tre böcker till utgivna på engelska. (Den finns att låna på Helgebiblioteken) Trots det kommer jag sannolikt fortsätta läsa om Clary! Böckerna är ju spännande och relationen mellan Clary och Jace tar en spännande vändning... Jag vill veta mer om dom och de andra karaktärerna. Hoppas bara att de kommande böckerna är tillräckligt bra för att hålla intresset uppe...
/Annika




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar