fredag 28 mars 2014

Boktipset v. 14 - Svikaren


Svikaren av Katarina Wennstam

Fotbollsspelaren Sebastian Lilja hittas mördad i norra Hammarbyhamnen, närmast söndertrasad av ett otal knivhugg. Under året före mordet har han blivit hotad och trakasserad upprepade gånger för att han nyligen bytt lag, från AIK till Hammarby. Är det en testosteronstinn supporter som har bestämt sig för att göra slut på svikaren?

Men det är något som inte stämmer.

Vi har också boken Stenhjärta, ett annat fall med målsägarbiträdet Shirin Sundin, åklagaren Theodor Dahlgren och kriminalkommissarie Charlotta Lugn. Läs böckerna i den här ordningen om du vill följa dessa personers privatliv.

Boken finns även som e-bok.
/Birgitta



Nya böcker!

torsdag 27 mars 2014

Riktigt bra urban fantasy!

Här har vi två mycket bra och läsvärda böcker, speciellt för alla er som gillar fantasy och urban fantasy! Udda verklighet och Särskild av skrivna av Nene Ormes och är utgivna på ett av mina favoritförlag Styxx Fantasy

Urban fantasy är en genre i bokvärlden och kan beskrivas så här: "Urban fantasy-berättelser utspelar sig i huvudsak i en stad och innehåller fantasyinslag. Det kan innebära aliens, mytologiska varelser, samexistens mellan människor och övernaturliga varelser, konflikter mellan människor och onda paranormaliteter." (Källa)

Böckerna handlar om Udda. Hon drömmer konstiga och alltför verkliga drömmar. När Udda och hennes kompis Daniel bestämmer sig för att undersöka en plats som Udda drömmer om blir de själva indragna i denna drömvärld fylld av hamnskiftare, orakel, nyckelväktar och onda väsen. Drömvärlden är i själva verket högst verklig...

Läs böckerna! Börja med Udda verklighet och läs sedan Särskild. Du kommer att få en helt annan bild av Malmö än du hade innan, jag lovar!

 Böckerna finns att låna på Helgebiblioteken båda som fysiska böcker och som e-böcker.