fredag 4 april 2014

Boktipset v.15 - Ge mej arsenik


Ge mig arsenik av Klara Krantz

Ja, jag tycker ju verkligen om Håkan Hellström så bara titeln får mig att vilja läsa den här boken (det är ett citat från Håkans låt ”Känn ingen sorg för mig Göteborg”). Boken handlar om Elisabeth som efter en tripp in till stan då hon både snattar en skrivbok och av en slump ser Håkan uppträda i en skivaffär bestämmer sig för att byta namn till Elsa och starta ett nytt liv som framgångsrik och genial författare. Det är en bok om bra och dåliga kompisar, om skolan och lärare och framför allt om musik, skrivande, kärlek och känslor. Älskar referenserna till Håkan Hellström och Broder Daniel!

Boken finns att låna på bibblan och som e-bok på www.helgebiblioteken.se




måndag 31 mars 2014

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar

Gillar du böcker som handlar om böcker? Gillar du feelgood-böcker, alltså må-bra-läsning? Då är det här boken för dig!

Katarina Bivalds bok Läsarna i Broken Wheel rekommenderar handlar om Sara som åker till lilla hålan Broken Wheel i Iowa för att hälsa på sin mycket äldre brevvän Amy. När hon kommer dit visar det sig att Amy har dött och Sara hinner knappt sätta ner sin (av många böcker tunga) resväska innan hon hamnar på Amys begravningsfika. Sara bestämmer sig trots detta för att fortsätta sin semester och stannar i Amys hus som det var meningen från början. Invånarna i Broken Wheel är en väldigt brokig skara av olika personligheter men de blir Saras vänner och hjälper henne att öppna en bokhandel där Amys alla böcker ska säljas.

Jag är sidekick på Enbokcirkelföralla och bokcirklar regelbundet med mina läsande kamrater där. Kolla in Enbokcirkelförallas Facebooksida vettja och gå med i gemenskapen!

Hur som helst, för ett par veckor sedan läste och diskuterade vi just Läsarna i Broken Wheel rekommenderar. Nästan alla i bokcirkeln tyckte mycket om boken och det fanns mycket att prata om - speciellt alla referenser till andra böcker! Kolla bara in den här listan som Sidekick-Ulrica satt ihop så ser ni! Jag gillade boken också men föredrar fortfarande böcker som drar åt det mörkare hållet ;) Men det var mysig läsning absolut! Jag läste den som e-bok och lånade den såklart genom Helgebiblioteken.