torsdag 29 maj 2014

Boktipset v. 23 - Det handlar om dig

Det handlar om dig av Sandra Beijer

Förälskelse, sms, förväntan, väntan, öl, cigaretter, sex, svek, kärlek. Det är vad Sandras debutbok handlar om. Hoppas hon fortsätter att skriva, berättelsen är lätt att läsa men ingen lättläst bok. Sandra har skrivit som dagbok fast inte, två till tre sidor om varje tillfälle.

Ur boken: Fast det är egentligen inte då jag vet helt säkert. Det ska ta ytterligare sju dagar, fem svensklektioner, tre kemitimmar och en redskapsgymnastik innan golvet rämnar och du grabbar tag i varje muskel och nerv av mitt hjärta innan jag faller. Eller är hjärtat kanske bara en enda stor muskel? Det spelar ingen roll.

/Birgitta

onsdag 28 maj 2014

Planer inför hösten!

Till hösten har vi roliga saker på gång! Det har att göra med Arkan Asaads bok Stjärnlösa nätter som vi har fått hem hela 250 stycken av. Nyfiken? Efter sommaren får du veta mer ;)



tisdag 27 maj 2014

När ni nu ska låna själva!


Nu är uppgraderingen klar! Systemet är snyggare och enklare rent utseendemässigt och egentligen är det inte svårare att låna själv nu. MEN. Själva datorn som man lånar vid är lite för gammal för systemet så allt funkar inte klockrent tyvärr. Var beredd på att det går långsamt för det första. Så här ser det ut:


Ni måste logga in för att kunna låna. Scanna lånekort eller skriv in personnummer samt knappa in er pinkod. När ni sedan ska scanna streckoden på boken måste ni själva sätta markören i rutan eftersom det inte sker automatiskt med vår gamla dator. Sedan måste ni även klicka på ”Låna”-knappen för att lånen ska gå igenom.

För att det ska bli rätt låneregler (t.ex. sommarlån på böckerna) och för att vår statistik ska bli riktig måste ni se till att fylla i ”Staffangymnasiet” som hämtställe. Logga in med personnummer/lånekortsnummer plus pinkod, klicka på ”Mina uppgifter” och ändra hämtställe i rutan som ni hittar långt ner på sidan. Vi har ändrat hämtställe för alla elever i ettan, tvåan och på IM men vi vill be er lärare och övrig personal att fixa detta själva.

Vill ni söka böcker själva från annan dator är adressen http://bookitpub.helgebiblioteken.se
Första gången måste ni välja bibliotek i en lista som hoppar upp - välj "Staffangymnasiet".

Fråga oss om ni har funderingar eller behöver hjälp!

Torsdagsbarn

Sonya Hartnetts Torsdagsbarn har jag tänkt läsa hur länge som helst men alltid har det kommit något annat emellan. Nu har det äntligen blivit av och samtidigt som jag funderar varför jag väntat så länge med att läsa en så bra bok är det lite tråkigt att redan ha läst den. Torsdagsbarn är ingen rolig bok men den berör och känns långt in i hjärteroten. Maken till gripande historia får man leta efter!

Boken handlar om familjen Flute som lever på Australiens landsbygd under depressionen på 1930-talet. Fattigdomen breder ut sig över landet och livet är hårt för familjen. Ett av barnen, Tin, försvinner en dag in under familjens hus och börjar gräva tunnlar. Snart finns en hel labyrint av hemligheter under jorden..

Torsdagsbarn är verkligen ingen lätt bok att läsa, texten kan nog kännas ganska tung men den är ack så vacker. Sedan är boken fruktansvärt tragisk och hemsk. Vilket öde för en stackars familj. Jag tyckte mycket, mycket om boken och rekommenderar den varmt!