fredag 23 januari 2015

Boktipset v. 5 - Ett regn av bomber


Den 27 januari är det förintelsens minnesdag. Det är nu 70 år sedan befrielsen! Vi på biblioteket vill uppmärksamma detta med en temavecka om förintelsen och andra världskriget. Vi har plockat fram både fack- och skönlitteratur i ämnet. Kom till bibblan, ta en titt och låna gärna! På bloggen kör vi dagliga bok- och länktips på temat - både nya och gamla tips dyker upp. Och låt oss aldrig glömma de hemska bitarna av vår gemensamma historia!


Ett regn av bomber av Torsten Bengtsson
Boken är den första delen i en trilogi. Andra delen heter I kriget skugga och kommer i mars i år. Boken handlar om femtonåriga Hans. Han bor i staden Köln tillsammans med sin familj. Andra världskriget kommer snart att ta slut men fortfarande fäller amerikanarna bomber över staden. Hans modige bror är med i en motståndsrörelse och Hans vill också vara med och kämpa mot nazisterna. Men han tvingas istället in i Hitlerjugend genom sin elake skolkamrat.

Det är en väldigt spännande och gripande bok. Den beskriver väl många familjers hemska öde under andra världskriget. Boken är lättläst. Jag ser fram emot att läsa fortsättningen!
/Annika